Beleid, Bestuur, Management & Pedagogiek in het kindcentrum

Pedagogisch professionals blij met Expertisecentrum Kinderopvang

Het Expertisecentrum Pedagogische Kwaliteit Kinderopvang bestaat nu vijf jaar. Tijd om terug te kijken en te vragen wat de ervaringen binnen de sector zijn met het expertisecentrum. Daarom heeft het expertisecentrum in het najaar van 2024 een enquête uitgezet.
Pedagogisch professionals blij met Expertisecentrum Kinderopvang

 

Zowel pedagogisch medewerkers, gastouders, pedagogisch coaches als bestuurders geven in de enquête aan dat het aanbod van het Expertisecentrum invloed heeft gehad op kennis/houding en handelen van de professionals. En dat dit aanbod bijdraagt aan de pedagogische kwaliteit in hun organisatie. Professionalisering in al haar facetten, input vanuit wetenschap en praktijk en ook na- en bijscholing worden belangrijk gevonden.

De respondenten hebben het meest ervaring opgedaan met webinars, tools en praktijkvoorbeelden. Er is ook gevraagd naar suggesties voor verbetering. Respondenten antwoorden daarop dat ze graag meer gratis webinars, een overzichtelijker website en online CoachKamers zouden willen. Verder is er behoefte aan speciale tarieven voor gastouders, of juist alles gratis voor iedereen, en bestaat de wens om alles ook toegankelijk te maken voor studenten en onderwijsprofessionals.