Beleid, Bestuur, Management & Pedagogiek in het kindcentrum

SLIM-subsidies weer aanvragen

Op 2 september om 9.00 uur gaat het nieuwe aanvraagtijdvak voor de SLIM-subsidie open. Het doel van de SLIM-regeling is om een 'Leven lang leren' te stimuleren. Dit past bij de huidige tijd, omdat mensen steeds langer moeten doorwerken door de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd en banen die snel veranderen door technologische ontwikkelingen. SLIM staat voor ‘stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen’.
SLIM-subsidies weer aanvragen


Kleine tot middelgrote mkb-organisaties kunnen samen of individueel de SLIM-subsidie aanvragen. De SLIM-subsidie is met name interessant voor zij-instromers. Er zijn verschillende subsidiebedragen beschikbaar, voor vier soorten projecten:

  • het doorlichten van de onderneming, om een opleidings- of ontwikkelplan te realiseren waarmee de scholingsbehoefte vanuit de onderneming inzichtelijk wordt.

  • het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor de werknemers in de onderneming.

  • het aanbieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een bedrijfsopleiding (of een deel daarvan) in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

  • et ontwikkelen of invoeren van een methode die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk.

Het aanvraagtijdvak is geopend van maandag 2 september 2024 9:00 uur tot en met maandag 30 september 2024 17:00 uur. Lees hier alles over de SLIM-subsidie.