Beleid, Bestuur, Management & Pedagogiek in het kindcentrum

Vragenlijst maandelijkse gegevenslevering en softwaregebruik

Goede kwaliteit van de gegevenslevering door kinderopvangorganisaties helpt bij het verminderen van terugvorderingen van kinderopvangtoeslag bij ouders. Het gebruik van kindplanningssoftware door kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus kan hieraan bijdragen. In opdracht van de dienst toeslagen, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de kinderopvangsector is Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang hiernaar een onderzoek gestart.


Het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang je uit om vóór 22 september 2024 een vragenlijst in te vullen. Het helpt inzicht te krijgen in de huidig stand van zaken rondom de maandelijkse gegevenslevering en softwaregebruik en op basis daarvan een actieplan te maken dit te verbeteren. Deelname is anoniem.

Het doel van deze vragenlijst is om het huidige gebruik van kindplanningssoftware binnen de kinderopvang in kaart te brengen en om een beeld te krijgen bij wat er nodig is om zowel de maandelijks gegevensaanlevering als het gebruik van kindplanningssoftware binnen de sector te stimuleren en te verbeteren. Het is belangrijk dat de vragenlijst wordt ingevuld door de persoon die de maandelijkse gegevenslevering doet.